Henny Jurriëns Studio
Jubileumboek 25 jaar bestaan

Naar aanleiding van het 25 jarig bestaan heeft de Henny Jurriëns Studio opdracht gegeven dit boek te maken. Het boek gaat deels over de naamgever en voormalig topdanser bij het Nationaal Ballet Henny Jurriëns (overleden in 1989), en deels over de rijke historie en talloze medewerkers van de dansstudio. Geschreven door Astrid van Leeuwen en de vormgeving is van mijn hand. Het boek is officieel uitgereikt aan de nabestaanden (dochter en zus) van Henny Jurriëns in de Stopera in Amsterdam bij de première van het ballet Giselle gedanst door het Nationaal Ballet. Er werd o.a. gesproken door Ted Brandsen (directeur Nationaal Ballet) en Gary Feingold en Ineke Drabbe (directie HJS).

De Henny Jurriëns Stichting (HJS) werd in 1995 opgericht met als doel een open trainingvoorziening te zijn voor professionele dansers. De stichting biedt het hele jaar door zowel klassiek ballet als moderne danslessen. Daarnaast organiseren zij workshops, die zich concentreren op specifieke stijlen van de dans of dans gerelateerde disciplines.

HJS is een partner van de in Juli Dance Festival, en werkt samen met alle belangrijke dansgezelschappen en academies in Nederland.