Rob Houdijk
Kunstboek

In juli 2018 troffen Rob en ik de eerste voorbereidingen voor een boek van zijn werk van de laatste 25 jaar. Alleen al een keuze maken uit al zijn werk was een hels karwei. ‘Ik zou zo vijf van dit soort boeken kunnen vullen met al mijn werk’ aldus Rob. Hij is een multikunstenaar, maakt zowel tekeningen, olieverven als bronzen beelden. Een prachtige uitdaging om deze verschillende disciplines op een vanzelfsprekende, eenduidige en toch inspirerende wijze weer te geven in een boek. We raakten gaanderweg steeds beter op elkaar ingespeeld, we hebben er samen met heel veel plezier aan gewerkt, en dat is denk ik ook wel te zien.

Voor de liefhebber hebben we er ook een luxe cassette bij gemaakt, bedrukt in zeefdruk.

Uitvoering:

Boek:

Hardcover

Genaaid gebonden

Formaat 30 x 30 x 1,7 cm

156 pagina’s

Full colour drukwerk

Omslag glanslaminaat

Cassette

Bruin golfkarton Zeefdruk

Teksten en fotografie zijn ook van Rob z’n hand, het prachtige drukwerk is verzorgd door Zwaan Printmedia.

Beeldend kunstenaar Rob Houdijk (1950) studeerde aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam in de vrije schilderkunst. De boetseertechniek werd na zijn academietijd weer opgepakt. Bronzen, zowel in groot formaat als kleinplastiek, vormen een integraal onderdeel van zijn werk, waarin vooral mensen in hun omgeving en mens en dier in hun interactie centraal staan. Rob Houdijk werkt in de traditionele technieken (houtskool, pen en inkt, olieverf, pastel, aquarel, klei en was). Ofschoon de figuratie altijd uitgangspunt blijft, is overal een neiging tot licht abstraheren waarneembaar.

Rob Houdijk heeft vele opdrachten in binnen- en buitenland op zijn naam staan. Zijn schilderatelier is gevestigd in Alkmaar. In St. Pancras is ‘Atelier Rob Houdijk’ gevestigd, een boetseeratelier met een galerie.

www.robhoudijk.nl