Gemeente Langedijk
Logo en huisstijl

Naast hoofdzakelijk nieuw werk, vind ik het ook de moeite waard om wat highlights van langer geleden te laten zien op deze site. Zoals het logo van Gemeente Langedijk. Destijds in samenwerking met mijn vader Koos (Koos Teule reclame- en adviesbureau) heb ik het logo en de verdere huisstijl uitingen mogen vormgeven. Tot aan vandaag, nu zo’n 20 jaar verder wordt het logo gebruikt.

Voor de ontwikkeling van dit logo werd het wapen van Langedijk gebruikt, de wens van de gemeente was om een onderdeel van dit schild in het nieuwe logo te verwerken. Ik heb er voor gekozen om de leeuw te gebruiken en die te plaatsen in het groene polderlandschap met de witte lijnen die staan voor al het water dat de gemeente rijk is. Het wordt ook wel het rijk der duizend eilanden genoemd.

Langedijk is een gemeente in de regio West-Friesland in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente maakt deel uit van de samenwerkingsregio Kennemerland. De gemeente telt 27.721 inwoners en heeft een oppervlakte van 26,99 km².

De gemeente is per 1 augustus 1941 gevormd door samenvoeging van de gemeenten Broek op LangedijkNoord-ScharwoudeOudkarspel en Zuid-Scharwoude.