Boek ‘Alles ritselt en ruist’
24 dierenverhalen

In vierentwintig korte verhalen, verdeeld over de vier seizoenen, neemt Esther Teule je op geestige en diepzinnige wijze mee in de binnenwereld van steeds een ander dier. Merel, Bunzing, Snoek, Everzwijn … Merel is een echte merel, Pad een echte pad. Toch lijken hun gedachten en gevoelens opmerkelijk veel op de onze.

Het boek telt 124 pagina’s en is rijk geïllustreerd.

Het boek is te koop op de site: estherteule.nl en op bol.com

En bij o.a. De Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen nh

Auteur Esther Teule

Vormgeving Tirza Teule

Illustraties Tirza Teule en Margo Bouwhuis

In dit geval is er niet sprake van een klant, Esther en ik hebben dit project samen opgezet.

Esther heeft de verhalen geschreven, de vormgeving en de illustraties zijn van mijn hand (samen met Margo Bouwhuis).

Toen ik de verhalen mocht lezen van Esther sprak dat zó tot mijn verbeelding. Ze verdienden het niet alleen om te worden gebundeld, maar ook om te worden verrijkt met illustraties! Samen met illustrator en natuurliefhebber Margo ben ik me gaan verdiepen in de verhalen.

En hoe inspirerend de avonturen van de dieren ook zijn, het was voor Margo en mij een hele zoektocht om de juiste toon te vinden. Esther neemt je in elk verhaal mee in de belevingswereld van een dier. De kleine wereld waarin het leeft, met alle gevaren die daarbij horen. De invloed van de seizoenen, de vaak rauwe werkelijkheid waarin het moet overleven. De allesbepalende weersomstandigheden, de weerbarstigheid van de aarde, het water, van takken en andere objecten.

Na veel schetsen kwamen we tot de ontdekking dat we niet het dier moesten afbeelden, maar de belevingswereld vanuit het dier zelf gezien. Wat een eye-opener.

Hoe voelt het om onder water te leven, in de aarde je gang te graven, of hoog in de bomen tussen de takken te leven? En wat zie je dan? Dat is wat we zijn gaan uitbeelden. Ruw, ruig en soms bijna abstract. 

Gebruikmakend van gemengde technieken, maar vooral met Ecoline.